Sähköiset jakelukanavat

MATKAILUN DIGITAALISET JAKELUKANAVAT

Matkailu on yksi maailman kilpailluimmista toimialoista, jota alati kehittyvä digitalisaatio kiihdyttää entisestään. Digitalisaation kehittyminen tarjoaa samalla erinomaisia mahdollisuuksia matkailutuotteiden vertailuun, varaamiseen ja ostamiseen verkossa.

Yhä suurempi osa matkailijoista ei ainoastaan suunnittele matkaansa, vaan myös ostaa erilaiset matkapalvelut digitaalisten myyntikanavien kautta. Tällöin myös suomalaisen matkailutarjonnan ja matkakohteiden saatavuus sekä kilpailukyky kansainvälisillä markkinoilla paranee. Pienelläkin matkailuyrityksellä on mahdollisuus saada tarjontansa esille ja helposti ostettavaksi digitaalisia myynti- ja jakelukanavia hyödyntämällä. Sähköisten jakelukanavien kautta yrityksen tuotteet tai palvelut ovat verkossa esillä ja myyntikanavien kautta yritysten tuotteet ovat asiakkaan varattavissa sekä ostettavissa.

MATKAILUTUOTTEEN SÄHKÖISET MYYNTI- JA JAKELUKANAVAT

Matkailupalveluiden osalta globaali megatrendi liittyy verkkomyynnin kasvuun ja erilaisten OTA-toimistojen (online travel agency) suureen rooliin osana palveluiden jakelua ja myyntiä. OTA-toimistojen kautta myydään majoitusta, matkapaketteja, ohjelmapalveluja tai vaikka kuljetuspalveluja. Tällaisia toimistoja ovat mm. Bokun, Booking.com, Trivago, TripAdvisor ja Expedia, jotka tarjoavat myös mahdollisuuden tuotteiden ja palveluiden arvosteluun. Suomessa kansainvälisille markkinoille suunnattuja tuotteita ja palveluita voidaan viedä Visit Finlandin My Stay -palveluun, joka on yksi Suomessa käytössä olevista jakelukanavista.

Erilaisten digitaalisten jakelukanavien kautta saatavaa asiakkaiden tuottamaa sisältöä on mahdollista hyödyntää suosittelumarkkinoinnissa.

JAKELUKANAVAT KÄYTÄNNÖSSÄ

FlowHouse tarjoaa asiantuntemustaan ja osaamistaan matkailun myynti- ja jakelukanavien käyttöönottoon sekä hyödyntämiseen osana matkailuyrityksesi kasvua. Käytössämme on laaja asiantuntijaverkosto sekä rahoitusmekanismit, joiden avulla kehitystyön käynnistäminen on vaivatonta. Meiltä löytyy myös koulutuskokemusta erityisesti TripAdvisorista, Bokunista ja My Stay-portaalista.

Ota yhteyttä FlowHousen asiantuntijoihin ja keskustellaan lisää siitä, miten juuri sinun yrityksesi tai alueenne matkailutarjonnan digitaalista myyntiä sekä siihen liittyviä jakelukanavia voitaisiin kehittää.

Tilaa matkailumarkkinoinnin uusimmat jutut sähköpostiisi!
Lue aiemmat uutiskirjeemme

Seuraa meitä Somessa

Ota yhteyttä