Hakukoneoptimointi

HAKUKONEOPTIMOINTI KASVATTAA YRITYKSESI NÄKYVYYTTÄ

Autamme yritystäsi löytymään paremmin Googlen hakukoneesta toimintasi näkökulmasta tärkeillä avainsanoilla. Hakukoneoptimointi (tunnetaan myös englanninkielisillä termeillä SEO ja Search Engine Optimization) on sivuston sisältöön tehtäviä teknisiä ja sisällöllisiä muutoksia, joilla parannetaan yrityksen näkyvyyttä hakukoneiden luonnollisissa hakutuloksissa. Hakukoneoptimoinnin tulokset saavutetaan pitkällä aikavälillä, mutta se tuo yritykselle maksutonta näkyvyyttä hakutuloksien luonnollisten hakujen parhaimmilla paikoilla. Hakukoneoptimoinnin tueksi voidaan tehdä esimerkiksi hakusanamainontaa, jolla on myös positiivinen vaikutus optimoinnin näkökulmasta.

Hakukoneoptimoinnin toimintaperiaate

Googlen hakukone on robotti, joka ymmärtää vain kirjoitetun tekstin sellaisenaan. Google ei (vielä) lue kuvia, eikä videoita. Google ei välttämättä ymmärrä, että yritys, joka sivullansa kertoo esimerkiksi laittavansa ”kodin kuntoon” tarjoaa esimerkiksi remonttipalveluita tai jos yrityksen sivuilla puhutaan vaikka näytöksistä, niin Google ei tiedä, että kyseessä voisi olla teatteri.

Hakukoneoptimointi on tekninen toimenpide, joka alkaa sivuston nykytilan analysoinnista. Meidän asiantuntijamme analysoivat sivuston nykyisen rakenteen, määritellyt hakusanat sekä tärkeimpien sivujen sisällöt hakukoneoptimointia varten. Laadimme sivuston hakukoneoptimoinnin hakusanaehdotuksineen – käytännön toteutuksesta voi vastata verkkosivuston tekijä tai tarvittaessa apuna toimii meidän asiantuntijamme.

KUUSI VINKKIÄ HAKUKONEOPTIMOINTIIN

  1. Huolehdi verkkosivustosi asiakaskokemuksesta ja siitä, että sivustosi toimii nopeasti ja vaivattomasti eri laitteilla – huomioi erityisesti mobiilikäytettävyys
  2. Varmista linkitykset esimerkiksi sosiaalisista medioista sekä muista sivuista ja verkostoista. Varmista myös, että linkityksesi toimivat.
  3. Käytä otsikoinnin tuomat edut hyväksi H1 ja väliotsikot h2 h3
  4. Meta Description kuntoon eli metakuvaus, joka näkyy jaoissa ja hauissa Googlen hakukoneessa tai somessa
  5. Tärkeimmät avainsanat alkuun otsikoissa, titlessä, tekstissä, metakuvauksessa – ei kuitenkaan liiotellusti, eikä Googlea huijaten
  6. Mieti millä voisit erottua ja pidä teksti tuoreena > kirjoita kuitenkin tekstiä ihmisille, älä robotille

Voit kysyä lisää hakukoneoptimoinnista asiantuntijaltamme ja jos tarvitset apua sisältösi löydettävyyteen tutustu myös Google-markkinointiin.

Tilaa matkailumarkkinoinnin uusimmat jutut sähköpostiisi!
Lue aiemmat uutiskirjeemme

Seuraa meitä Somessa

Ota yhteyttä