1.12.2022

Pohjoismaihin matkustamaan kiinnostuneet – mitä tiedämme heistä?

Eveliina Saarimaa

Eveliina Saarimaa

Digitaalisen matkailumarkkinoinnin asiantuntija

Meillä FlowHousella on jo parisen vuotta ollut käytössä datatyökalu Global Web Index (GWI), jonka avulla saamme verrattavissa olevaa dataa määrittelemistämme kohderyhmistä useista markkinoista Euroopassa. Voimme selvittää kohdeyleisön ostokäyttäytymistä, matkailutottumuksia, kiinnostuksen kohteita, kanavakäyttäytymistä ja digitaalista ostopolkua.

Dataa kerätään useiden eri kyselypaneelien avulla suoraan kuluttajilta, minkä ansiosta data on laadukasta – ja sitä on paljon! Kyselyt ovat samoja vuodesta ja kvartaalista toiseen, jolloin voimme seurata kohdeyleisöjen käyttäytymisen muutoksia. Tämä data on ollut tosi tärkeä osa Eurooppaan kohdistuvissa kohdemarkkinatutkimuksissamme, ja olemmekin Suomessa ainoa datatyökalun käyttäjä.

Kehitimme yhteistyötämme GWI:n kanssa ja otimme käyttöön uutta GWI Travel dataa. Tämän datan kautta saamme vielä tarkempaa tietoa ulkomaan kohdemarkkinoista Euroopassa nimenomaan matkailun näkökulmasta. Kysymyksiä on yleisen GWI-tutkimuksen ohella tarkennettu ottamaan huomioon tarkemmin matkailijan ostopolku, matkan suunnittelu, matkailutottumukset ja matkailutuotteiden ostoprosessi. Voimme nyt myös tarkentaa tutkimusta sellaisille kohdeyleisöille, jotka suunnittelevansa matkustamista Pohjoismaihin.

Mitä data sanoo?

Uutta GWI Travel dataa on ollut saatavissa vasta yhden kvartaalin verran (Q3 2022). Kyselyssä tällä hetkellä olevia kohdemarkkinoita ovat Ranska, Saksa, Espanja ja UK. Seuraavissa tuloksissa tutkimme matkailijayleisöä näistä kohdemarkkinoista, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa matkustaa Pohjoismaihin seuraavan 12 kk aikana.

Tässä infograafissa muutama kohokohta:

Infograafi Pohjoismaista kiinnostuneista matkailijoista 2022

Tallenna infograafi itsellesi:

Lisäksi pidemmälle lomalle lähtiessä (5 päivää tai enemmän) majoitus varataan todennäköisemmin noin 3-6kk etukäteen. Lyhyemmällä lomalla (1-4 päivää) majoitus varataan 1-2kk etukäteen. Aktiviteetteja ja erilaisia retkiä varataan joskus etukäteen, ei joka kerta. Perheiden ja ystävien suositukset vaikuttavat eniten matkakohteen valintaan, joten muista huolehtia suositteluista.

Tätä yllä olevaa tietoa voidaan käyttää esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin suunnitteluun, erilaisten kanavavalintojen tukena tai tuotesaatavuuden kehittämiseen.

Mitä muuta haluaisit kansainvälisistä kohdemarkkinoista tietää? Kysy meiltä, tehdään teille kohdemarkkinakatsausta ja selvitetään datan pohjalta kohderyhmätietoa päätösten tueksi!

Ota yhteyttä Eveliinaan!

Eveliina Saarimaa

Digitaalisen matkailumarkkinoinnin asiantuntija

Muita aiheeseen liittyviä blogauksia

”Tiedolla johtaminen ei tarkoita mitään”

Dataan perustuva päätöksenteko ei ole lasipalatsien ja start-uppien yksinoikeus. Mitä pienempi yritys, sitä helpompaa on ottaa käyttöön konkreettisessa tekemissä johdonmukainen datan kerääminen ja toiminnan ohjaaminen.

Lue artikkeli

Talvinen maisema ja henkilö katsomassa horisonttiin

Mitä matkailuyritysten tulisi tietää kohdemarkkinaorganisaatioista

DMO:n rooli ja toimintaperiaatteet DMO = Destination Management Organization, ”kohdemarkkinaorganisaatio”. Keskiössä DMO:n toiminnassa on yleensä matkailun määränpään mainostaminen ja matkailijoiden houkutteleminen alueelle. Suomessa tallaisia voivat olla mm. matkailun alueorganisaatiot tai -järjestöt, jotka edistävät matkailukohteiden tunnettuutta.

Lue artikkeli

mökki metsän keskellä talvinen maisema - matkailutuote blogin kuva

Online-tuotteet – vinkkejä matkailutuotteen rakentamiseen

Asiakkaiden ostokäyttäytyminen muuttuu, ja erilaisten matkailutuotteiden osto on siirtynyt yhä vahvemmin verkkoon. Matkailuyrityksen onkin tärkeää taata matkailijalle mahdollisuus tutustua tuotesisältöön, saatavuuteen ja hintaan välittömästi asiakkaan saapuessa esimerkiksi verkkosivuille tuotetta tarkastelemaan.

Lue artikkeli

Siirry takaisin sivun alkuun