23.6.2021

Ville Niemijärvi FlowHousen hallitukseen

FlowHouse

Yrittäjä Ville Niemijärvi on valittu FlowHousen hallitukseen. Villen rooli hallitustyöskentelyssä liittyy erityisesti FlowHousen matkailun tiedolla johtamisen liiketoiminnan vahvistamiseen, johon Ville tuo omalla kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan merkittävän lisäpanoksen.

Ville on toiminut aiemmin tiedolla johtamisen ja data-analytiikan konsulttina lähes 20 vuotta, josta yrittäjänä viimeiset 13 vuotta (mm. Affecto, Louhia, Bilot Oyj). Lisäksi Ville on ollut perustamassa lukuisia startup-yrityksiä tekoälyn ja koneoppimisen ympärille. Villen kokemus ja osaaminen tulee välittymään FlowHousen päivittäiseen tekemiseen ja näkymään yhä parempina ratkaisuina matkailukohteiden kanssa toteutettavissa tiedolla johtamisen yhteistöissä.

FlowHouse ja tiedolla johtaminen

Tiedolla johtaminen on noussut matkailukohteiden ja matkailuyritysten näkökulmasta yhdeksi kriittisimmäksi osa-alueeksi toiminnan kehittämisessä. Matkailutoimiala kokonaisuudessaan on juuri nyt äärimmäisen haastavassa tilanteessa matkailukohteiden ja matkailuyritysten rakentaessaan tulevaisuuden strategioita ja kasvusuunnitelmia. Markkinointipäättäjien tulee voida reagoida nopeasti ympäristössä tapahtuviin muutoksiin, ollakseen oikeaan aikaan oikeassa paikassa, oikeassa kohderyhmässä ja oikean viestin kanssa. Tässä toimintaympäristössä päätöksiä ei voida enää tehdä menneisyyden mallien perusteella tai niiden pohjalta tehtyjen olettamusta mukaan.

FlowHouse on tarttunut tähän haasteeseen ja kehittänyt aktiivisesti matkailukohteiden sekä matkailuyritysten edellytyksiä tiedolla johtamiseen jo useamman vuoden ajan. Yhteistyö kohteiden ja yritysten kanssa käsittää käytännössä nykytilan tunnistamista ja tilannekuvan rakentamista sekä tiedolla johtamisen tarpeiden määrittelyä. Tilannekuvan ja määrittelyn jälkeen etenemme yhdessä erilaisten tiedolla johtamisen toimintamallien rakentamiseen, olennaisimpien tietolähteiden ja mittareiden tunnistamiseen sekä kohti uudenaikaisten työkalujen käyttöönottoa ja niiden järjestelmällistä hyödyntämistä. Tiedolla johtamisen työkaluista FlowHouse hyödyntää Bislenz Travel Experience -työkalua. Bislenz on asiakaskokemuksen ja tiedolla johtamisen dashboard-ratkaisu, joka kokoaa kymmeniä datalähteitä yhteiseen näkymään helposti analysoitaviksi. Suomessa olemme markkinajohtaja matkailutoimialaan liittyvissä tiedolla johtamisen toimintamallien rakentamisessa sekä erilaisten työkalujen käyttöönotossa.

Ville Niemijärvi

Tervetuloa Ville mukaan hallitustyöhön!

Kategoriat

Ota yhteyttä Jouniin!

Jouni Kärkkäinen

Partner

Muita aiheeseen liittyviä blogauksia

Talvikuva Sveitsin vuorilta

Matkailuyrityksen digimyynti kuntoon

Laitetaan digimyynti alkuun! Tämä blogi avaa digitaalisen myynnin prosessia kokonaisuudessaan. Tekstissä keskitytään erityisesti digimyynnin jakelukanavasuunnitelman kehittämiseen ja sen sisältämiin kokonaisuuksiin.

Lue artikkeli

Bookingpoint – toimiva matkailun verkkokauppa

Uusi kotimaisten matkailupalveluiden markkinointi- ja myyntiyhtiö Bookingpoint Oy perustetaan syksyllä 2022. Mistä on kyse?

Lue artikkeli

”Tiedolla johtaminen ei tarkoita mitään”

Dataan perustuva päätöksenteko ei ole lasipalatsien ja start-uppien yksinoikeus. Mitä pienempi yritys, sitä helpompaa on ottaa käyttöön konkreettisessa tekemissä johdonmukainen datan kerääminen ja toiminnan ohjaaminen.

Lue artikkeli

Siirry takaisin sivun alkuun