31.3.2022

Matkailualan hiilijalanjäljillä – Varjola x Green Carbon x FlowHouse

järvimaisema kesällä

Matkailualalla on ollut paljon puhetta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden suhteen niin alueorganisaatioiden kuin matkailuyritysten keskuudessa. Vastuullisuus, kestävä kehitys ja ympäristön huomioon ottaminen ovat näkyneet myös yhtenä prioriteettina hankerahoitusten jakamisen perusteissa, esimerkiksi Business Finlandin RRF-rahoitus.

Nyt pystymme vastaamaan entistä monipuolisemmin vastuullisuuteen liittyviin haasteisiin aloitettuamme syksyllä 2021 tekemään yhteistyötä Green Carbon – Hiilijalanjäljen mittaamiseen ja kompensointiin keskittyneen yrityksen kanssa. Jyväskylästä lähtöisin oleva Green Carbon on tehnyt jo yhteistyötä lukuisten tunnettujen suomalaisten brändien kanssa (Finlayson, Koneen säätiö, Kouvolan lakritsi) mutta matkailuala oli heille vielä tuntemattomampi toimiala. Meillä oli ilo lähteä tekemään yhteistyötä lähellä olevan jyväskyläläisen toimijan kanssa ja päästä konkreettisesti mittaamiseen kiinni.

Aloimme yhteistuumin miettimään, kuinka voisimme toteuttaa ensimmäisen pilotin matkailualalle, jossa olemme itse myös mukana. Meille nousi luontevasti ajatus pyytää mukaan monivuotista markkinoinnin asiakkuuttamme Varjola Resortia Laukaasta. He olivat välittömästi mukana kuullessaan mahdollisuudesta, ja Riikka Ruunaniemi Varjolasta vastasi minulle esitellessäni ideaa: ”Tätä juttua on jo jonkin aikaa pyöritelty mielessä ja kysyit kyllä hyvään paikkaan, sillä ei oikein itse tiedetty miten lähteä edistämään näitä asioita!”

Maaliskuussa olemme aloittaneet yhteistyön vauhdikkaasti ja tulevan kevään sekä alkukesän aikana tulemme avaamaan yhteistyön etenemistä. Kerromme, mitä kaikkea prosessi vaatii, kun matkailuyritys päättää teettää laskelman omasta hiilijalanjäljestään, kuinka se lasketaan, miten hiilijalanjälkeä saataisiin pienennettyä sekä mahdollisesti jopa kokonaan kompensoitua erilaisten hiilinieluihin perustuvien toimenpiteiden avulla.

Tutustu yhteistyöyrityksiin ja jää seuraamaan matkaamme hiilijalanjäljillä:

Green Carbon (voit aloittaa tien kohti parempaa hiilijalanjäljen hallitsemista)

Varjola Resort (jos liikut Keski-Suomessa niin piipahda Laukaassa ja tutustu luontoaktiviteetteihin)

Muita aiheeseen liittyviä blogauksia

Mitä hiilijalanjäljen laskenta matkailuyrityksessä vaatii?

Avaamme tässä blogikirjoituksessa, mitä hiilijalanjäljen laskentaprosessi vaati Varjolalta ja kuinka se toteutettiin Green Carbonin kanssa.

Lue artikkeli

Hiilijalanjäljen vähentäminen – mitkä ovat hyödyt matkailuyritykselle?

Miksi pyrkisin hallitsemaan matkailuyritykseni hiilijalanjälkeä? Yhteinen tavoite Koko maailmalla (tai ainakin lähestulkoon koko maailmalla) on yhteinen tavoite pyrkiä pienentämään päästöjä sekä saada nuijittua hiilijalanjälkeä pienemmäksi. Yhteinen tahtotila on Suomessa hyvin vahvasti nähtävissä niin valtiotasolla kuin myös ihmisten arjessa. Sähköautojen, kierrättämisen sekä matkakohteiden vastuullisuudesta välittäminen yleistyy jatkuvasti.

Lue artikkeli

hiker, vaeltaja matkailuala, järvimaisema

Auta matkailualaa

Haluamme tuoda esille asioita mitä yksittäinen henkilö voi tehdä tukeakseen matkailualaa Suomessa ja mitä matkailuyritys voi tehdä sillä aikaa, kun virus tuntuu vievän viimeisemmänkin toivon. Se mikä on hyvä muistaa tässäkin epätoivoisessa tilanteessa, on haaveilu, unelmointi ja toisten auttaminen.

Lue artikkeli

Siirry takaisin sivun alkuun