Matkamessuja vietetään 18.-23.1.2018 aikana Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma käynnistyy ammattilaispäivällä, jossa matkailualan toimijat kokoontuvat verkostoitumaan ja osallistumaan ajankohtaisia aiheita käsitteleviin seminaareihin. Matkailualalla nämä messut ovat vuoden avaava kohokohta keräten yhteen niin kansainvälisesti kuin kansallisesti tuttuja matkailutoimijoita ja matkailusta kiinnostuneita. Osallistujien energia kuluu monesti näytteilleasettajan kiireisiin tehtäviin ja keskittyminen messujen muuhun sisältöön voi jäädä pienemmälle huomiolle. Kasasimme FlowHousen vinkit ja neuvot kuinka osallistua ”messupöhinään” online ja offline.

Sosiaalinen media tapahtuman yhteydessä

Jos tahdot kasvattaa omaa näkyvyyttäsi (maksutta) tapahtuman aikana niin osallistu keskusteluun somessa. Ota haltuun hashtagit, joita tapahtuman yhteydessä käytetään. Matkamessuilla seuraa ainakin näitä: #matka2018 #tempaudu #matkamessut2018. Kun osallistut tai luot keskustelua, näkyvyytesi kasvaa ja olet tehokkaammin mukana siinä, mistä puhutaan. Saat sitä kautta myös paljon hyvää tietoa ajankohtaisista aiheista, jotka messuvilinässä saattaa jäädä huomiotta.

Jos tuotat sisältöä sosiaaliseen mediaan muun työn ohella, kerro mitä tarjoat ja miksi sinua on hyvä tulla tervehtimään. Näytä millainen fiilis osastollasi on ja jaa omien suosikkiesi paikkatietoja. FlowHousen tapaat eCommerse osastolla Matka Business Forum -päivässä torstaina hallissa 1 ja meidät voit bongata myös messuvilinästä seminaareista ja somesta #sydäntäsomeen.

Mihin osallistua Matkamessuilla 2018?

Sisältö messuilla on kattavaa, ja workshoppeja sekä seminaareja on tarjolla runsaasti. Messuohjelman ja näytteilleasettajat näet Messukeskuksen verkkosivuilta.

Tässä FlowHousen vinkit ammattilaispäivään torstaille 18.1.2018 sekä perjantain parhaat tärpit.

Inspiration Stage torstai

  • klo 12.00 5 kiinnostavinta matkailutrendiä vuonna 2018: Miten matkustamme vuonna 2018?
  • klo 14.30 Läsnäolo matkailijan digitaalisella polulla – miten hyödynnät digitaalisuuden mahdollisuudet. Ossi Ahto, toimialapäällikkö Google Finland

Matkatieto -lava, halli 1 torstai

  • 11.15-12.00 Haastamme Suomen! Matkailun sähköisen liiketoiminnan panostukset järkevään kasvuun
  • 15.00-16.15 Mullistaako matkapakettilainsäädäntö matkailubisneksen?
    Paneelikeskustelu uuden lainsäädännön vaikutuksista alan yrityksiin ja kuluttajansuojaan / Suomen matkatoimistoalan liitto

Inspiration Stage perjantai

14.45-15.45 Eettinen bisnes ja eläimellinen meno – matkailijoiden arvomaailman tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet

16.00-17.00 Kestävää matkailua edistämässä – käytännön esimerkkejä, vinkkejä ja työkaluja vastuullisuustyöhön

Unlocking sustainability in tourism – best practice examples, tips and tools on how to embrace sustainability / Green Key

Tutustu seminaareihin messukeskuksen verkkosivuilla. Ennen kaikkea muista poimia oman liiketoimintasi kannalta oleellisimmat tiedot ja verkostoidu. Kun tapaat muita ammattilaisia ja asiakkaita, kehota heitä käyttämään oman yrityksesi tai alueesi aihetunnistetta ja ohjaa lisätiedon pariin myös verkkoon.

Vaikka Matkamessut ovat kiireisiä päiviä, muistakaa myös nauttia messukeskuksen tunnelmasta. Meidät löydät somesta @flowhouse. Twitterissä keskustellaan ja Instagramissa fiilistellään #sydäntäsomeen!